logo-vignet-transparant

5 x Sport als onderdeel van je werk.

5-tips-voor-sport-als-onderdeel-van-je-werk

Vorige keer vertelde ik over ‘ Rust in je hoofd in 2 stappen’. Dat ging dus over het verstand. Deze keer is het lichaam aan de beurt. Er zijn veel redenen om te sporten; het ontspant gestresste spieren, het geeft meer energie en zelfvertrouwen, je maakt endorfine aan dat je vrolijk maakt en stress bestrijdt enz. Het is van levensbelang voor balans en welzijn en een noodzakelijke aanvulling op professionele coaching. Toch lukt het ons vaak niet om sporten consequent door te zetten. Kies een sport die je echt leuk vindt, en zo hou je het vol:

1. Zie sport als onderdeel van je werk. Doordat je meer energie hebt, zul je produktiever zijn. Je doet meer in minder tijd. Prof. Scherder herhaalt het steeds: bewegen maakt ons alerter, bevordert het geheugen en maakt ons weerbaarder tegen stress. Dus alle reden om 30 minuten minder te werken en te gaan sporten. 2 x per week is al voldoende.

2. Plan 2 x sport in je weekschema dan kun je in het weekend samen met bijvoorbeeld je gezin iets sportiefs doen. Zo zit je al op 3 x per week!

3. Hoe drukker je bent hoe belangrijker sport is! Drukte geeft stress dus juist dan ga je sporten. Kijk in je agenda, schrap wat niet strikt nodig is en volg consequent je weekschema.

4. Niet denken, maar doen. Zodra je naar je interne saboteur gaat luisteren die met smoesjes komt waarom er geen tijd voor sport is of geen zin, ben je verloren. Niet naar luisteren en aan de slag.

5. Sport aan het begin van de dag. Sport voordat je met al het andere begint. Wellicht ’s morgens even doorbijten, maar de beloning is groot. De hele dag heb je profijt van dat goede gevoel dat je zowel mentaal als fysiek hebt na het sporten.

We weten allemaal dat als je eenmaal goed op gang bent, je lichaam gaat ‘vragen’ om sport. Je krijgt steeds meer zin door de vrolijk makende stoffen en het energiekere lichaam.  Sport is een noodzakelijke aanvulling op professionele coaching. Veel plezier!

Aan de slag?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.