logo-vignet-transparant

Harrijvan Coaching Blog

Lees hier mijn laatste blogs over een optimale balans privé-werk, ambities realiseren, een bedrijf starten en teamcoaching.

Alle
 • Alle
 • Balans werk en privé
 • Coaching voor ondernemers
 • DISC
 • Efficiënt werken
 • Hypnotherapie
 • Individuele coaching
 • Omgaan met emoties
 • Online coaching
 • Ontspanning voor ondernemers
 • Rust en stressvrij
 • Teamcoaching
realtie teherapie coaching

Hou ik nog van mijn partner? 3 inzichten + GOUDEN tip voor boeiende relaties

‘Hou ik nog wel van mijn partner?’ Die vraag komt regelmatig aan de orde in mijn praktijk. Heel veel vaker én eerder stellen we ons zelf die vraag al in varianten als ‘ Hoe is de verwijdering tussen ons ontstaan?’, ‘Waardoor is er steeds irritatie of ruzie?’, ‘Waarom is er minder intimiteit?’, ‘Ik heb alles al geprobeerd, wat nu?’, ‘Kunnen we niet beter uit elkaar gaan?’. Dit zijn belangrijke signalen om in actie te komen. Graag deel ik bewezen inzichten voor boeiende relaties en die zijn vast anders dan je had verwacht.. Het zijn er 3 met als bonus mijn GOUDEN inzicht.

stress ondernermers

Oud Zeer

In 3 stappen afrekenen met die onbewuste zwakke schakel.
Iedereen heeft wel eens perioden met meer (tijdelijk) meer stress. Problemen op het werk bijvoorbeeld, je wordt ziek of een dierbare overlijdt. Door die stress vermindert je veerkracht en komen oude problemen of gebeurtenissen ook boven en geven extra ellende. De coronaperiode is een goed voorbeeld van zo’n tijd met extra spanning en ik zie het dan ook vaker dan normaal terug bij mijn cliënten. Je bent dan als een pan die overkookt. De inhoud kan prima onder de deksel blijven maar als het vuur te hoog staat wordt de situatie onhoudbaar. Dat overkwam ook ondernemer John…

vrij van trauma met hypnotherapie

Trauma’s oplossen

Blijvende resultaten met hypnotherapie. Maar liefst 52-81% van de Nederlanders, maakt ooit in het leven een schokkende gebeurtenis oftewel traumatische ervaring mee. Een flink deel van hen ontwikkelt als gevolg daarvan klachten zoals somberheid, slapeloosheid, te sterke emoties zoals woede of angst, heel druk of juist heel stil worden en ook onverklaarbare vermoeidheid hoofdpijn of hoge bloeddruk komt voor. Uiteindelijk krijgt 7% van de Nederlanders te maken met Post-Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Veel van ons duwen die klachten weg of negeren ze. Ze lopen ermee door terwijl er een hele goede oplossing voor is.

Doelen stellen realiseren

Coaching en hypnotherapie vergoed door verzekeraars

Begin 2020 kwam er mooi coach en hypnotherapie werk op mijn pad. Want weer twee nieuwe verzekeraars gingen mijn diensten vergoeden. Heerlijk zo’n vliegende start van een jaar. Maar toen kwam natuurlijk de Corona crisis en stond de wereld stil. Gelukkig bij mij niet voor lang. Opleidingsinstituut Boertien Vergouwen Overduin vroeg mij als coach en communicatietrainer voor een langdurige opdracht bij een grote zakelijke klant. Allemaal mooie ontwikkelingen, terwijl het beste nog moest komen. In deze blog vertel ik je wat dat was.

Naast bijvoorbeeld Movir, Nationale Nederlanden en Delta Lloyd vergoeden nu ook Aegon en Goudse Verzekeringen mijn coaching en hypnotherapie. Via mijn netwerk hadden zij gehoord over de goede en blijvende resultaten. Dus mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben bij één van deze verzekeraars neem dan in geval van mentale emotionele of onverklaarbare fysieke klachten contact met mij op voor overleg.

HC DISC Blog

DISC voor groei in persoonlijk leiderschap

Natuurlijk is er een grote variatie in de aanleiding dat ondernemers professionals en medici naar mij toe komen. In de doelstellingen of wensen van mijn klanten zit nog veel meer variatie. Voorbeelden zijn het herstellen of voorkomen van burn-out of conflicten, vaststellen wat je werkelijk wilt of groeien in leiderschap. Hetzelfde geldt voor teams, ook daar is een grote verscheidenheid van doelen. Er zijn echter 2 onderwerpen die steeds weer terugkomen en dat zijn gedrag en communicatie. Die twee zijn zeer bepalend voor je eigen welzijn en dat van anderen. Omdat gedrag en communicatie zo complex zijn kan het analyseren daarvan veel tijd in beslag nemen. Om dat te voorkomen werk ik graag met een professionele DISC gedragsanalyse, die al na 15 minuten vragen beantwoorden beschikbaar is. Mijn klant krijgt daarmee meteen belangrijke inzichten waardoor we meteen met de oplossingen aan de slag kunnen. In deze blog vertel ik graag over het nut en de mooie resultaten die ik dagelijks zie.

2020 HarrijvanCoaching Angst Corona

Beter bang zijn

Veel vanzelfsprekende zaken in ons leven en werk zijn door de Corona crisis sterk veranderd. Ik ga het niet allemaal opsommen, we weten inmiddels allemaal hoe vreemd het is om thuis op elkaars lip te zitten en tegelijk je familie en vrienden niet of nauwelijks te kunnen bezoeken. Overal komen maatregelen om 1 ½ meter afstand te kunnen bewaren. Er is nog steeds geen vaccin en we weten daarom niet wanneer dit eindigt. Hoe langer de crisis duurt hoe groter de gevolgen, zowel persoonlijk als economisch en dus ook financieel. Het is een onduidelijke en onzekere tijd. Alle reden om ongerust te zijn, angst te voelen, bang te zijn. Wat nu?!

HarrijvanCoaching MarjaHarrijvan regenboog (1)

Gratis coaching voor artsen en zorgprofessionals. Marja deelt inzichten en is online volop actief.

’Je moet alles een keer meemaken in je leven’, is zo’n bekende tegeltjeswijsheid waar je van kunt vinden wat je wilt. En of daar nu deze uitzonderlijke tijd ook onder valt….Feit is dat de gezondheid van mijn klanten en alle mensen om ons heen, boven alles gaat. Al mijn coachingen gaan daarom nu online. Gelukkig heb ik daar al veel positieve ervaringen mee. Mijn focus is gericht op alle ingrijpende maatregelen die nodig zijn om dit pandemonium het hoofd te bieden. Ik blijf daarbij vertrouwen op mijn talenten want ik zie ook mooie kansen…

HarrijvanCoaching 5Slaaptips

Slapeloosheid? Wordt wakker! 5 tips om lekker te slapen.

Insomnia of slapeloosheid: maar liefst één op de vijf Nederlanders lijdt daar onder. Het is een onzichtbare worsteling als je in de nacht maar weer opstaat en tv gaat kijken, gaat eten, of zelfs werken omdat slapen niet lukt. Je voelt je gefrustreerd, wanhopig of gelaten. En vooral heel erg moe.

hypnotherapie-gaat-het-maken

Hypnotherapie gaat het maken

De afgelopen maand las ik allerlei interessante vooruitblikken voor het aangebroken decennium, de jaren 20 van de 21e eeuw. Onder andere de naam ‘transitie decennium’ werd gebruikt en daar ben ik het roerend mee eens. De meeste onder ons zijn aan het meeveranderen en zijn dus reactief. Maar dat is inmiddels niet meer voldoende. Op het gebied van milieu, klimaat, politiek en economie zullen we vol aan de bak moeten. Dat betekent proactief en structureel de ontwikkelingen vertalen naar ons leven en werk. Dat is uitdagend voor ons allemaal zeker naast de volle agenda die we al hadden…

stil-zijn-is-meditatie

Stil zijn is meditatie

Mindfulness-opleidingen, klooster-retraites, meditatiecursussen, ceremonies met of zonder geestverruimende middelen. Ik verbaas mij steeds weer over al deze manieren om te komen tot wat wij allemaal van tijd tot tijd willen: RUST.

klinische-hypnotherapie

Klinische Hypnotherapie

Ruim 12 jaar werk ik succesvol met klinische hypnotherapie binnen mijn coaching-praktijk. Ik specialiseer mij steeds verder in een speciale vorm van hypnotherapie en wordt doorlopend internationaal geschoold. De resultaten zijn steeds duurzaam en verrassend. Vaak is daarvoor een kort traject voldoende. In deze blog vertel ik je daar graag over.

een-team-van-winnaars-met-teamcoaching

Een team van winnaars

Succesvolle bedrijven focussen op gedrag blijkt uit onderzoek. Logisch, de medewerkers zijn het bedrijf en die mensen maken het succes. Toch valt op dat vlak nog veel te winnen voor de meeste bedrijven. Dat kan met een eenvoudige stappen of acties. Dat bleek ook weer toen ik laatst een training gaf voor een dienstverlenend bedrijf.

met-emoties-leren-omgaan

Met emoties omgaan

Zeker als onze agenda voller wordt dan hebben we de neiging emoties te onderdrukken. Het verstand wordt over het algemeen overgewaardeerd en lichaam en emoties verwaarloosd. Met als gevolg een versnelde neerwaartse spiraal: je koerst af op een burn out.

afscheid-met-liefde

Afscheid met liefde

Deze week heb ik afscheid genomen van een mooi mens, onze goede vriend Ton. Hij was ziek en na een paar maanden achteruit gaan ging het niet meer. Hij was een warm persoon, vinoloog kok en een echte Bourgondiër.

meer-dan-10-jaar-balans

Nooit meer werken

Bewust zijn en waarheid zijn mijn drijfveren en coachen is wat ik het liefst doe. Toen ik dat ontdekte en er naar handelde hoefde ik nooit meer te werken.

disc-meer-succes-in-aquisitie-en-klantrelaties

DISC: Meer succes in acquisitie en klantrelaties

Op verzoek van de regiodirectie van het wereldwijde zakelijke netwerk BNI (Business Network International) geef ik vanaf april 2019 korte trainingen op basis van DISC communicatiemodel. Voor alle ondernemers en verkoopmedewerkers en voor een heel zacht prijsje.

coachlocaties-door-heel-nederland

Coachlocaties door heel NL

Wist je dat Harrijvan Coaching naar je toe komt als je dat prettig vindt? Zo coachte ik de afgelopen tijd bijvoorbeeld in Hoofddorp, Alkmaar, Amsterdam, Goes, Groningen en Utrecht.

ondernemers-staan-altijd-aan-het-kan-ook-anders

Altijd ‘AAN’

Esther kwam bij mij met burn-out verschijnselen, ze voelde zich ‘op’. Al snel kwamen we er achter dat ze nooit ‘uit’ stond. Ze kon zich de laatste lachbui niet meer herinneren en haar gezondheid stond serieus op het spel…

disc-en-slim-samenwerken

DISC en slim samenwerken

Klantbeleving en goede individuele prestaties vragen om uitstekend teamwerk. Wat verstaan de verschillende stijlen onder samenwerken? Hoe gaan ze daarmee om?

zinloze-zorgen-3-tips

Zinloze Zorgen: 3 Tips

Hans kwam bij mij omdat hij zich steeds zorgen liep te maken: op meerdere terreinen in zijn leven en werk was er onrust. Hetzelfde rijtje kwam steeds weer langs, soms zelfs elk uur. Totdat hij anders ging kijken…

movir-ffp-congres-2018

MOVIR vraagt Marja als spreker voor FFP Congres Nieuwegein op 4 oktober 2018

KIES EN JE WORDT GEKOZEN! Is de titel van het college dat ik namens verzekeraar MOVIR zal geven op één van de grootste congressen van Nederland: het FFP Congres te Nieuwegein dat als motto heeft ‘De Kracht van Verandering’. Ik ben gevraagd als spreker omdat ik via het coachnetwerk van Elestia al 5 jaar veel verzekerden van Movir succesvol coach en begeleid. Er worden 1000+ financieel professionals op het congres verwacht.

waar-kom-jij-iedere-ochtend-je-bed-voor-uit

Die ene vraag – Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit?

Advocaat Mieke Kemmers gaf een interview aan Veerkracht, een uitgave van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir. Marja Harrijvan werkt via Elestia voor Movir als coach. Zij voerde de coachingsgesprekken met Mieke Kemmers.

5-tips-voor-sport-als-onderdeel-van-je-werk

5 x Sport als onderdeel van je werk.

Vorige keer vertelde ik over ‘ Rust in je hoofd in 2 stappen’. Dat ging dus over het verstand. Deze keer is het lichaam aan de beurt. Er zijn veel redenen om te sporten; het ontspant gestresste spieren, het geeft meer energie en zelfvertrouwen, je maakt endorfine aan dat je vrolijk maakt en stress bestrijdt enz. Het is van levensbelang voor balans en welzijn en een noodzakelijke aanvulling op professionele coaching. Toch lukt het ons vaak niet om sporten consequent door te zetten. Kies een sport die je echt leuk vindt, en zo hou je het vol:

optimale-balanse-in-werk-en-prive

Optimale Balans

Voor een optimale balans in leven en werk is er een evenwichtige aandacht nodig tussen 3 aspecten. Verwaarloos je één van die 3, dan raak je uit balans. Door de stress maken we hier vaak de verkeerde keuzes met een versnelde neerwaartse spiraal als gevolg.

rust-in-je-hoofd-in-twee-stappen

Rust in je hoofd in 2 stappen

Dat willen veel van mijn cliënten. Jij toch ook? Want als je rust hebt in je hoofd is alles lichter, ben je creatiever en flexibeler. Je staat open voor wie of wat zich aandient en dat maakt dat je meer plezier en resultaat hebt.

verwachtingen-overtroffen

Verwachtingen overtroffen

Fantastisch was mijn studiereis naar de USA. Inmiddels ben ik weer terug van mijn studiereis naar Oregon USA en als ik eraan terug denk wordt ik helemaal warm en stil. Ik stond al ontspannen in het leven maar ik ervaar nu dat er nog meer mogelijk is. En in plaats daarvan is er nog meer rust en stilte in mijn hoofd en dus in mijn leven. Wat een genot. Ja, mijn verwachtingen zijn echt overtroffen.

over-een-paar-maanden-heb-jij-je-doelen-bereikt

Over een paar maanden heb jij je doelen bereikt

Over 3 weken heb ik weer een opleiding gevolgd en kan ik nog beter mijn klanten coachen naar vergaande en duurzame resultaten. Als je dit leest ben ik daarvoor naar Oregon USA gereisd en zit ik er midden in!

hulp-vragen-is-een-teken-van-kracht

Hulp vragen teken kracht – Interview met Marja Harrijvan

Home Ondernemers Medici Professionals Hypno therapie Coachingsprogramma’s Balans Werk en Privé VIP Intensief Ambitie & Visie Online Coach Bootcamp Teamcoaching & Training Contact × Home Ondernemers Medici Professionals Hypno therapie Coachingsprogramma’s Balans Werk en Privé VIP Intensief Ambitie & Visie Online Coach Bootcamp Teamcoaching & Training Contact Hulp vragen teken kracht – Interview met Marja…

overleven-of-leven-kies

Overleven of Leven? Kies!

Veel mensen zijn aan het overleven in plaats van te leven. Ze hebben zoveel verantwoordelijkheden en zoveel te doen dat er nog maar zelden tijd is voor ontspanning en genieten. Ik zie dat ook vaak in mijn coachpraktijk. En jij? Leef jij?

de-onbalans-van-marcel

De (On)Balans van Marcel*

Laatst sprak ik Marcel* tijdens een balans onderhoudsgesprek. Marcel is ondernemer in de IT en een echte expert op zijn gebied. Al tijdens zijn studie is hij zijn succesvolle bedrijf gestart en alles liep prima tot een jaar geleden. Hij had steeds vaker last van slapeloze nachten en hoofdpijn waardoor hij niet kon werken. Alle reden om naar een oplossing te zoeken. Een collega verwees hem naar mij. Toen hij bij mij kwam was hij 11 jaar ondernemer en zakelijk heel tevreden. Hij kon werken waar hij wilde, ontwikkelde zich verder in zijn vak en hij was onafhankelijk.

meer-dan-10-jaar-balans

Meer dan 10 jaar balans!

Soms moet je stilstaan om sneller te kunnen gaan. Keuzes durven maken die niemand anders maakt. Of accenten verleggen.
Mijn ervaringen gebruik ik dagelijks in mijn werk.

botsende-karakters-nummer-een-oorzaak-van-een-echtscheiding

Botsende karakters

Wist je dat botsende karakters en te weinig praten de belangrijkste oorzaken van conflicten en echtscheiding zijn? Anders gezegd: de meeste conflicten gaan over relaties (en over geld). Thuis, op het werk, in de vriendenkring of de vereniging.

druk-zijn-is-ineffectief-gedrag

Druk zijn is ineffectief gedrag

Tijdens de vorige vakantie heb ik gekeken naar het fenomeen ‘druk’. Het ‘druk’ hebben lijkt de norm, dan doe je mee. Ik ken echter weinig mensen die er op lange termijn gelukkig van worden. Bovendien is het slecht voor je imago. Ik heb er afscheid van genomen. Tips?

disc-en-balans-werk-prive

DISC en balans privé-werk

NEE zeggen om de balans privé-werk te verbeteren. Hoe gaan de verschillende stijlen daarmee om?

misleidend-zelfbeeld

Misleidend zelfbeeld

We zien ons zelf niet altijd zoals we werkelijk zijn. Ook de stiefmoeder van Sneeuwwitje had last van een misleidend zelfbeeld met alle gevolgen van dien. Nou én zul je wellicht denken, maar de gevolgen kunnen onder andere leiden tot een burn out.

disc-en-energie-tips-voor-ondernemers-om-hun-energie-op-pijl-te-houden

DISC en energie

Aan het eind van de (werk)dag of week kom je moe thuis. Iets heeft energieverlies opgeleverd. Herkenbaar? Lees hier de oorzaak en de oplossing.

online-coaching-drie-goede-redenen

Drie goede redenen voor online coaching

Vanuit je eigen huiskamer je persoonlijke en zakelijke ambities een boost geven of een probleem oplossen. Juist als ondernemer arts of advocaat is het nodig om je voortdurend te blijven ontwikkelen. Prettig om tegelijk efficiënt met je tijd om te gaan. Ja dat kan!

productiever-door-pauzes-efficient-werken-businesscoaching

Productiever door pauzes

Veel veranderingen en een volle agenda betekent efficiënt werken, veel keuzes maken, beslissen, sturen en (heel belangrijk) af en toe een pauze. Met andere woorden: in deze tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen is zelfsturing en daarmee persoonlijk leiderschap extra belangrijk.

samenwerken-conflicten-gaan-over-relaties-en-geld-teamcoaching

Samenwerken: Conflicten gaan over relaties en geld

Hefboom
Een managementteam van een internationaal bedrijf vroegen mijn advies en begeleiding omdat er regelmatig meningsverschillen voorkwamen die soms hoog opliepen. Door gebrek aan overleg werden nogal eens onnodige kosten gemaakt of zelfs verliezen geleden. De managers hadden sterk verschillende persoonlijke stijlen. Ook in deze situatie versterkten de relationele verschillen en de financiële stress elkaar: ze vormen een hefboom.

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.