logo-vignet-transparant

De (On)Balans van Marcel*

de-onbalans-van-marcel

Laatst sprak ik Marcel* tijdens een balans onderhoudsgesprek. Marcel is ondernemer in de IT en een echte expert op zijn gebied. Al tijdens zijn studie is hij zijn succesvolle bedrijf gestart en alles liep prima tot een jaar geleden. Hij had steeds vaker last van slapeloze nachten en hoofdpijn waardoor hij niet kon werken. Alle reden om naar een oplossing te zoeken. Een collega verwees hem naar mij. Toen hij bij mij kwam was hij 11 jaar ondernemer en zakelijk heel tevreden. Hij kon werken waar hij wilde, ontwikkelde zich verder in zijn vak en hij was onafhankelijk.

Stress
Ongeveer 1 jaar geleden begon het minder goed te lopen. Door de groeiende vraag groeide ook zijn team. Als perfectionist wilde hij iedereen zelf opleiden. Dat betekende lange dagen en veel stress. Hij was ook vader geworden maar had geen tijd voor zijn gezin en voelde zich daarover best schuldig. Als hij thuis kwam had hij geen energie meer over om voor zijn dochter te zorgen. Hij sliep slecht en de hoofdpijn zorgde voor nog meer spanning. Hij zat in een neerwaartse spiraal en koerste af op een burn out. Er moest iets gebeuren, maar wat? Het liefst wilde hij nog verder groeien met zijn bedrijf en zo kon dat echt niet. Een collega raadde hem aan om contact met mij op te nemen voor een gratis inzichtgesprek. Dat was begin 2017.

Inzichtgesprek
Tijdens het inzichtgesprek luisterde ik vooral naar Marcels verhaal. Wat gaat er goed, wat loopt minder, wat zijn je doelen, wat drijft je? Daarna gaf ik hem direct een aantal tips waarmee hij aan de slag kon gaan. Maar ik heb adviseerde hem ook om begeleiding te vragen van een expert. Van mij bijvoorbeeld. Ik zou hem tijdens het Balans coachingsprogramma heel goed kunnen leren welke aanpassingen specifiek voor hem werken en hoe dat te doen. Zodat hij weer kon ontspannen en genieten met zijn vrouw en kleine meid. En hoe hij met rustige doelmatigheid kan werken terwijl hij zijn bedrijf verder laat groeien. Marcel heeft daar één dag over nagedacht en is meteen gestart want dit wilde hij zichzelf en zijn omgeving niet langer aandoen.

Bedrijfsgroei én gezinsuitbreiding
Inmiddels is hij al een aantal maanden klaar met het programma en kwam hij dus voor balans onderhoudsgesprek. Tijdens dit gesprek hebben we uitgebreid doorgenomen waar hij nu staat. Aansluitend hebben we samen nog een aantal zaken uitgediept en bijgestuurd. Marcel vertelde mij dat hij nu regelmatig een dag weg gaat met zijn gezin. Zijn schuldgevoel en de hoofdpijn is verdwenen en hij slaapt goed. Regelmatig is hij op het sportveld te vinden met zijn vrienden. En het mooiste is dat ze deze zomer hun tweede kind verwachten! Dat kan want hij heeft ruimte gemaakt voor wat hij wérkelijk belangrijk vindt; zijn familie en vrienden. Hij geeft nu op een veel effectievere manier richting aan zijn leven en werk en bereik daardoor meer. Want ook zijn bedrijf groeit.

Wat ben ik blij voor hem. Petje af voor dit resultaat want uiteindelijk heeft hij het zelf gedaan. Marcel is blij dat hij heeft ingegrepen door mij als coach in te schakelen. Het vroeg flink wat doorzettingsvermogen maar het levert uiteindelijk zo veel meer op. Voor de rest van je leven. Eén van de beste investeringen die ik tot nu toe heb gedaan, zei hij. Zowel zakelijk gezien als privé.

Wil jij ook een optimale balans privé-werk? 

Maak dan gebruik van mijn aanbod voor een gratis inzichtgesprek ter waarde van 97 euro. Tijdens dit persoonlijke adviesgesprek van ongeveer 45 minuten gaan we in op jouw situatie. Ik stel je vragen om te achterhalen wat je nodig hebt. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je doelen en je behoeftes en wat is er voor nodig om dat te bereiken? Je krijgt adviezen en concrete tips om direct de eerste stappen te maken naar balans.

Hier staat  mijn agenda: prik een dag en tijd voor jouw persoonlijke gesprek en ik bel je.

Ik zie uit naar ons gesprek. Vriendelijke groet, Marja

 

*in verband met privacybescherming is de naam is fictief en de casus een samenstelling van diverse klantervaringen.

Meer weten?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.