logo-vignet-transparant

Drie goede redenen voor online coaching

online-coaching-drie-goede-redenen

Vanuit je eigen huiskamer je persoonlijke en zakelijke ambities een boost geven of een probleem oplossen.  Juist als ondernemer arts of advocaat is het nodig om je voortdurend te blijven ontwikkelen. Prettig om tegelijk efficiënt met je tijd om te gaan. Ja dat kan!

Steeds vaker voer ik coachingsgesprekken via online beeldverbinding. Natuurlijk ook te combineren met de vertrouwde spreekkamer. Resultaat: vol energie de zomer in.  Slim!

Ik geef 3 redenen:

1. Persoonlijk advies zonder reistijd

Laatst wilde een arts advies over een dreigend conflict. Het was een week met een volle agenda en daarom kozen we voor online coaching. In 38 minuten had hij zijn plan klaar. Dát is de kracht: ik ben gewend advies te geven, ik ken hem persoonlijk waardoor ik weet waar hij tegenaan loopt en wat de oplossing is. Bovendien gaan mijn adviezen veel dieper dan goedbedoelende mensen uit zijn omgeving zei mijn cliënt.

2. Concrete doelen én de acties

"Ik heb niet 2 maar 3 stappen kunnen zetten", vertelde een financieel manager vorige week. Veel cliënten help ik doelen stellen of wensen heel specifiek formuleren. En we stellen een actie- of stappenplan op hoe daar te komen. Veel mensen besteden onvoldoende aandacht aan hun doelen of ervaren weerstand waardoor ze nauwelijks verder komen. Maar ik zorg voor een actieplan afgestemd op zijn of haar specifieke persoonlijkheid en dat maakt het grote verschil. Zo wordt het natuurlijk en interessant om het uit te voeren en kom je flink vooruit. Online coaching is handig om de voortgang te volgen,

3. Denken in Mogelijkheden

Waarom zou dat niet kunnen? Dat is 1 van mijn favoriete vragen. We denken vaak vanuit onze huidige situatie en hebben onbewuste opvattingen over wat wel of niet mogelijk is of past. Regelmatig kan ik wijzen op belemmerende overtuigingen en help die omzetten in mogelijkheden. Zoals de ondernemer die meer tijd aan privé wilde besteden. Hij heeft het vervolgens uitgeprobeerd en het kan dus wel. Omdat hij tegelijk een paar gewoontes oftewel zijn gedrag heeft aangepast. Ik ben objectief en 'out of the box' en ben alleen bezig met wat voor je werkt. Dus wil je van goed naar beter, dat kan. Ook online.

Bij online coaching is er naast tijdswinst vaak een goede focus en de ontspanning van je eigen omgeving. De manier waarop ik de beeldgesprekken voer wordt als prettig en persoonlijk ervaren. Ook als er emotionele onderwerpen aan de orde komen.

Weten of online coaching iets voor jou is?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.