Druk zijn is ineffectief gedrag

druk-zijn-is-ineffectief-gedrag

Tijdens de vorige vakantie heb ik gekeken naar het fenomeen ‘druk’. Het ‘druk’ hebben lijkt de norm, dan doe je mee. Ik ken echter weinig mensen die er op lange termijn gelukkig van worden. Bovendien is het slecht voor je imago. Ik heb er afscheid van genomen en geef je tips.

Gezonde Ambitie

Druk zijn lijkt zo normaal maar voor mij was het nooit zo positief. Begrijp me goed, ik ben ambitieus, geniet van een gevulde agenda en ben graag gepassioneerd bezig. Dat is prettig en maakt me effectief waardoor ik optimaal presteer. Maar als we te veel moeten dan rennen we van het een naar het ander. Er is dan geen ruimte meer voor nadenken creativiteit en ontwikkeling. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Kiezen of vermijden

Daarom ging ik op onderzoek uit en wat blijkt? Ik kom weer uit bij gedrag. Als we het druk hebben moeten we veel keuzes maken. Zijn dat er te veel dan nemen wij de makkelijkste weg en doen alles. Druk zijn is dus ineffectief gedrag. Het is het gevolg van het vermijden van lastige of zelfs pijnlijke keuzes. Heb je het eenmaal druk, dan blijkt het verslavend te zijn. Neem maar eens vrij midden in hectiek of na een erg drukke tijd. Afkickverschijnselen zijn je deel terwijl om je heen iedereen je het verkeerde voorbeeld blijft geven.

Timemanagement helpt niet

Als je geen keuzes maakt heb je te veel te doen. Je tijd beter indelen helpt dan niet. Je MOET kiezen, met je hoofd in de emmer om te kijken wat er uit kan. En dat kun je gerust doen want uit onderzoek blijkt dat meer geld status en erkenning niet veel bijdraagt aan ons welzijn. Kijk maar naar Elvis.

Onderscheid

Een belangrijke voorwaarde voor succes is je onderscheiden. Als we het allemaal druk hebben dan is dat dus niet onderscheidend. In hoeveel gevallen het de waarheid is laat zich overigens raden. Druk blijkt onterecht een synoniem voor succes want ons geluk wordt bepaald door gezonde familie- en vriendschapsbanden, een bijdrage leveren aan de maatschappij en persoonlijke groei. Datgene wat je vooral doet als je het minder druk hebt.

En nu? Tips

Door de vakantie ben je even uit de ratrace gestapt. NU is dus het makkelijkste moment om je gedrag te veranderen. Hak knopen door en vertel de mensen in je omgeving van je besluiten zodat ze er rekening mee kunnen houden. Wel volhouden, want je hebt ze met je drukke gedrag zelf geleerd om alles op jouw bord te gooien. Dan kun je oprecht iets anders vertellen als je gevraagd wordt hoe het gaat. Zeker als het wel meevalt met die drukte van je.

Meer weten?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Gepubliceerd in:

E-Book

gratis-e-boek

Vraag het gratis e-boek aan:
"3 heldere stappen naar balans"
en abonneer je direct op de nieuwsbrief
Voor meer energie innerlijke rust en verbinding

Je ontdekt:
- hoe je stress, fysieke of emotionele pijn en onrust transformeert in balans en voldoening
- wat je kunt doen als je weet dat er meer in je zit
- hoe je alles uit je leven haalt en verder verdiept in je vak

Coaching kan worden vergoed

In sommige situaties wordt coaching vergoed;

Als ondernemer of ZZP’er is zakelijke coaching aftrekken bij de belasting.

Vergoeding is soms mogelijk vanuit de Arbeids-Ongeschiktheids- Verzekering (AOV)

> Vraag hiernaar tijdens een gratis inzichtgesprek

Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor professionele ontwikkeling van de werknemers.

> Vraag hiernaar bij jouw werkgever

Nieuwsbrief

gratis-nieuwsbrief

Volg mij en ontvang regelmatig tips en inzichten over balans, innerlijke rust, verbinding en voldoening

Gratis 30 minuten telefonisch gesprek t.w.v. 97,-

Inzichtgesprek aanvragen

  • Wil jij ook een optimale balans werk - privé door gebruik te maken van je sterke kanten?
  • En daardoor meer betekenen voor de mensen om je heen?
  • Wil je weten wat professionele coaching voor jou zou kunnen betekenen?

Tijdens dit persoonlijke gesprek gaan we in op jouw situatie. Ik stel je vragen om te achterhalen wat je nodig hebt en ik geef je concrete tips waarmee je direct verder kunt.

vraag-inzichtgesprek-aan-blog
libelle magazine artikel harrijvan coaching
Trots op het artikel in “Liefde voor het leven”

Het oog van de orkaan

In het magazine van Libelle Uitvaartbegeleiding vertelt Marja het zeer persoonlijke verhaal over hoe hypnotherapie haar heeft geholpen tijdens haar rouwproces, waarom zij nu zelf hypnotherapeut is en anderen helpt met deze mooie vorm van coaching.

Jouw weg naar vrijheid, voldoening en innerlijke rust

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Plan dan een vrijblijvend inzichtgesprek met me in.