logo-vignet-transparant

Een team van winnaars

een-team-van-winnaars-met-teamcoaching

Succesvolle bedrijven focussen op gedrag blijkt uit onderzoek. Logisch, de medewerkers zijn het bedrijf en die mensen maken het succes. Toch valt op dat vlak nog veel te winnen voor de meeste bedrijven. Dat kan met een eenvoudige stappen of acties. Dat bleek ook weer toen ik laatst een training gaf voor een dienstverlenend bedrijf.

Druk én kwaliteit
De manager belde mij omdat zijn team al lange tijd onder grote druk stond door een krappe bezetting. Tegelijk was het voor het bedrijf belangrijk dat de ambitieuze doelen werden gehaald. Toen ik bij hem langs ging voor een gratis inzichtgesprek vertelde hij dat het vinden van meer personeel op korte termijn niet ging lukken. Hij vroeg of ik zijn medewerkers kon helpen productiever te worden. Vanwege het verantwoordelijke werk mocht de kwaliteit van de adviezen daar niet onder leiden.

Slim...
Hier moest een slimme en realistische oplossing komen. Ik raadde hem aan om te gaan sturen op talent én gedrag. Ik heb namelijk al vaak gezien dat deze aanpak zowel energie geeft als productiviteit. Eerst maakten we de talenten per medewerker glashelder. In een inspirerend overleg met het team werden de taken herverdeeld en neergelegd bij degene die daar het meeste talent voor heeft.

..met DISC
Hiervoor gebruik ik DISC Persoonlijke Stijl Profielen die in 15 minuten online analyse duidelijkheid geven over sterktes en valkuilen van het team en de individuele mensen. Andere onderdelen van de rapportage zijn onder andere talenten, communicatievoorkeur, groeimogelijkheden en coachingstips voor de manager. Vervolgens trainde ik het team in het beter begijpen van zichzelf en elkaar waardoor als er een probleem is meteen de juiste collega erbij betrokken wordt en tijdverlies wordt voorkomen.

Na een maand
De manager belde mij na een week en zei: "het is net alsof ik een ander team heb de sfeer is meteen verbeterd". Na een maaand zijn er 3 teamleden zelf  met verdere verbetervoorstellen gekomen en blijkt dat de achterstanden kleiner zijn geworden. Weer een team dat zijn belemmeringen heeft opgeruimd zijn kracht helder heeft en daarmee vol voor de bedrijfsdoelstellingen kan gaan. Oftewel een team van winnaars.

 

Meer weten over hoe jouw team kan winnen?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.