Antwoord op

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wordt coaching vergoed?

In sommige situaties wordt coaching vergoed;

  • Als ondernemer of ZZP’er is zakelijke coaching en de BTW aftrekbaar voor de belasting.
  • Vergoeding is soms mogelijk vanuit je Arbeids Ongeschiktheids Verzekering (AOV). Raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden of verzekeraar.
    > Vraag hiernaar tijdens een gratis inzichtsgesprek
  • Veel bedrijven hebben een budget gereserveerd voor professionele ontwikkeling van de werknemers of herstel en preventie bij verzuim.
    > Vraag hiernaar bij je werkgever

Een gratis inzichtgesprek. Hoe werkt dat?

Tijdens dit persoonlijk gesprek (online of in praktijk te Oostwoud) van maximaal 45 minuten gaan we in op jouw situatie. Ik stel je vragen om te achterhalen wat je nodig hebt. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je doelen en behoeftes en wat is er nodig om dat te bereiken?

Je krijgt adviezen en ik vertel je wat coaching en hypnotherapie voor jou kan betekenen. Bovendien ontvang je een concrete tips om direct aan de slag te gaan met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Vraag een inzichtgesprek aan >

Ik geef dit gesprek maar 4 x per maand weg, dus geef je snel op. 

Ik ben verzekerd bij Mentavitalis. Kan ik je rechtstreeks bellen?

Als je bent verzekerd bij Mentavitalis kun je het beste eerst met hen bellen ( 088-2244666 ) en dan specifiek om een doorverwijzing naar mij vragen.

Wat is hypnotherapie? Hoe werkt het?

Hypnotherapie is een vorm van diepe ontspanning waarmee een verhoogde staat van bewustzijn oftewel trance ontstaat. Een helder zien waarmee je oude en nieuwe problemen of belemmeringen kunt opsporen en opruimen. Het maakt niet uit of die belemmeringen bewust of onbewust zijn. Dus ook als je zelf de oorzaak niet kent en ook artsen niets kunnen vinden, biedt hypnose vaak wel het antwoord. Lees hier meer.

Kunnen alle soorten klachten worden opgelost met hypnotherapie?

Ja, allerlei klachten van lichamelijke emotionele of mentale aard kunnen met hypnotherapie worden verholpen. Het is dé effectieve, natuurlijke en moeiteloze manier om je (onverklaarbare) klachten of problemen uit heden en verleden op te ruimen. Ook als je de oorzaak niet weet.
Hypnotherapie is breed inzetbaar en doeltreffend omdat het zich richt op de wortel oftewel de diepere oorzaak van het probleem dat zich in het onderbewuste bevindt. Daardoor is het veel effectiever dan coaching en veel andere therapieën. De resultaten zijn moeiteloos, direct merkbaar en blijvend.

Voorbeelden klachten en situaties waarin hypnotherapie bewezen effectief kan zijn:

-              Verdriet angst of boosheid bij scheiding, ziekte of overlijden van een dierbare.
-              Vermoeidheid, malende gedachten, slapeloosheid.
-              Hoofd- rug- of buikpijn.
-              Burn-out, depressie, stress.
-              Traumaherstel bijvoorbeeld na ongeval, ziekte, verwaarlozing, geweld of bedreiging.
-              Negatieve overtuigingen, angsten en fobiën.
-              Onverklaarbare klachten, als de dokter niets kan vinden.
-              De oorzaak van (chronische) ziektes kan aangepakt worden met vaak goede
              resultaten.
-              Afvallen.
-              Verslavingen: stoppen met roken- alcohol-drugs of andere verslavingen.
-              Bij andere klachten: bel mij 06-17103622 of mail marja@harrijvan.nl

Hoe komt het dat je zulke goede resultaten hebt bij het oplossen van burn-out?

Wetenschap heeft aangetoond dat achter de meeste burn-outs een kleiner of groter trauma schuilt, vaak zonder dat je dat zelf beseft. Hypnotherapie is zeer doeltreffend bij het oplossen van trauma, zelfs als je de oorzaak niet weet. Daarnaast is de unieke combinatie van mijn kennis, intuïtie en ervaring zoals ik die in mijn programma’s gebruik het resultaat van jarenlang werken met deze problemen.

Heb ik tijdens een hypnotherapiesessie nog controle?

Ik maak gebruik van klinische hypnotherapie. Dat betekent dat ik hypnose zuiver en alleen gebruik voor herstel van bijvoorbeeld stress, burn-out, onverklaarbare klachten of trauma. Door middel van hypnose of trance geven we de leiding aan jouw onderbewuste waar alle oorzaken en oplossingen van jouw probleem of trauma aanwezig zijn. Trance voelt als hele diepe ontspanning. Tijdens de sessie blijf je je bewust van wat er gebeurt. We blijven ook met elkaar praten. Een heel enkele keer kan het zijn dat je je een kort moment niet meer herinnert. Dat voelt als een paar seconden slaap. In 18 jaar praktijk heb ik dat circa 5 keer meegemaakt.
Het maakt de sessie makkelijker als je je controle laat vieren en je nieuwsgierigheid volgt.

Cliënten vinden hypnotherapie meestal prettig en soms confronterend of pittig. Iedereen is uiteindelijk erg blij met de diepe inzichten over zichzelf en het moeiteloze wegvallen van hun klachten erna. Hier lees je wat anderen zeggen.

Gebruik je naast hypnotherapie ook andere methodes?

Jazaker, ik gebruik onder andere ook NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), het Enneagram (leer van het ego), en DISC persoonlijkheids- en gedragsanalyses. Ik combineer dat met mijn financiële kennis (Master of Financial Planning) en lange ervaring in het bedrijfsleven. Nog belangrijker dan methodes is dat ik mij volledig afstem op jou en dat zorgt al jaren voor de krachtige resultaten waarover je hier kunt lezen

Met wie werk je samen? Verwijzen artsen en verzekeraars naar jou door?

Jazeker, de volgende bedrijven en personen verwijzen naar mij door:
- Verzekeraars zoals Movir, Aegon, Nationale Nederlanden, Delta Lloyd, ASR, Goudse, Reaal enz.
- Bedrijfsartsen
- Arbo-diensten
- Huisartsen
- Verzuimmanagers
- HR managers
-
Mentavitalis coachingsnetwerk 
- Tevreden cliënten.
Ik werk ook samen met de Leela School (USA). Als mentor begeleid ik hypnotherapeuten in opleiding over de hele wereld bij hun persoonlijke ontwikkeling en bij de voorbereiding op hun certificering.

In welke talen begeleid je cliënten? In what languages do you support clients?

I am educated and trained in English.
Begeleitung in Deutsch ist auch möglich.

Een DISC Profiel. Wat is dat?

Met de inzichten uit dit profiel kun je jezelf en anderen beter begrijpen en je persoonlijke effectiviteit aanzienlijk vergroten. Het is een onderdeel van de programma’s dat je hele verder leven waardevolle inzichten geeft voor je ontwikkeling en balans.

DISC staat voor Dominant, Interactie, Stabiel en Consciëntieus. Ieders persoonlijke stijl is samengesteld uit een unieke combinatie van die 4 eigenschappen. Het profiel zet onder andere op een rij wat je communicatievoorkeuren zijn, je sterke punten, je valkuilen en groeimogelijkheden. Ook je waarden en interesses kunnen worden meegenomen. Bovendien geeft het inzicht in wat aangeleerd is en daardoor meer energie kost versus wat natuurlijk voor je is en juist energie geeft.

Jouw weg naar vrijheid, voldoening en innerlijke rust

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Plan dan een vrijblijvend inzichtgesprek met me in.