logo-vignet-transparant

Gratis coaching voor artsen en zorgprofessionals. Marja deelt inzichten en is online volop actief.

HarrijvanCoaching MarjaHarrijvan regenboog (1)

’Je moet alles een keer meemaken in je leven’, is zo’n bekende tegeltjeswijsheid waar je van kunt vinden wat je wilt. En of daar nu deze uitzonderlijke tijd ook onder valt….Feit is dat de gezondheid van mijn klanten en alle mensen om ons heen, boven alles gaat. Al mijn coachingen gaan daarom nu online. Gelukkig heb ik daar al veel positieve ervaringen mee. Mijn focus is gericht op alle ingrijpende maatregelen die nodig zijn om dit pandemonium het hoofd te bieden. Ik blijf daarbij vertrouwen op mijn talenten want ik zie ook mooie kansen...

 

Heilzame burn-out

Want dat is het bijzondere aan deze barre tijd. We worden niet alleen gedwongen te improviseren maar of je nu wilt of niet Corona dwingt ons ook tot zelfreflectie. Wij met zijn allen worden getest. Er wordt momenteel op een allesomvattende resetknop gedrukt waarna we beter uit dit onwerkelijke dal kunnen komen. Ik vergelijk het met een burn-out of zwarte bladzij die ook heilzaam kan werken. En geloof me, ik spreek uit ervaring.

 

Onvoorwaardelijke liefde

Daarnaast zoek ik altijd naar diepere betekenissen. Wat zal er allemaal veranderen in de wereld na deze moeilijke tijd? Het is niet te zeggen. Ik geloof onvoorwaardelijk in liefde en positiviteit. Je hoeft nu alleen maar om je heen te kijken om te zien hoe we om elkaar geven. Ik hoop echt dat de mensen die houding straks vasthouden zodat we over een poos met een glimlach kunnen zeggen…weet je nog van dat virus….

 

Van trance naar kans

Dat kan ik nu nog makkelijk zeggen want ik wordt naast de maatregelen en economische malaise niet door het virus geraakt. Ondertussen merk ik bij mijzelf zonder meer een positief neveneffect. Ik voel me nog rustiger dan anders. Ben minder getriggerd door het ontbreken van het geren en gevlieg in de maatschappij, zowel letterlijk als figuurlijk. De stilte in en om mij is nog stiller en de ontspanning in mij is dieper. Dat maakt dat ik nog meer dan gewoonlijk geniet van de gewone dingen als sporten, de natuur bij mijn huis, een boek, contact met familie en vrienden, koken en rustig eten met mijn man Leo. Wat een prachtig inzicht. Een levensgrote kans om deze rust verder te integreren in mijn leven en werk en niet meer op te geven. Ook niet als straks ‘alles’ weer opstart. Want uiteindelijk is dat ‘alles’ een soort trance waar we steeds weer instappen. Een patroon dat we bewust of onbewust hebben gecreëerd, dat niet noodzakelijkerwijs het beste hoeft te zijn voor onszelf of onze omgeving.
Ik sta wel op mijn normale tijd op maar gedurende mijn dagen maak ik andere keuzes en probeer ik een ander tempo uit of een andere indeling. En dat bevalt me uitermate goed want ik doe bijna net zoveel als voorheen... Dat hoeft voor mij niet meer anders want zo ik kan zo alleen maar beter en nog plezieriger mijn werk doen.

 

Mentale en emotionele balans

Dat neemt niet weg dat dagelijks de grote impact en het leed via de media op ons af komt. Sommigen van ons moeten afscheid nemen van een dierbare onder moeilijke omstandigheden. Artsen en zorgpersoneel werken lange diensten in snikhete plastic beschermpakken waarmee je niet eens naar het toilet kan. En waarmee goed contact met de patiënten en aandacht geven lastig is. En dat is juist nu er nog geen vaccin is zo belangrijk, want het lichaam van de patient moet het virus-probleem zelf oplossen en daarbij is emotionele en mentale balans cruciaal.

Lieve mensen, onze premier riep op om in deze voor iedereen moeilijke tijd een beetje op elkaar te passen. Ik sluit me daar graag bij aan.

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.

Laat een reactie achter