logo-vignet-transparant

Hypnotherapie gaat het maken

hypnotherapie-gaat-het-maken

De afgelopen maand las ik allerlei interessante vooruitblikken voor het aangebroken decennium, de jaren 20 van de 21e eeuw. Onder andere de naam ‘transitie decennium’ werd gebruikt en daar ben ik het roerend mee eens. De meeste onder ons zijn aan het mee veranderen en zijn dus reactief. Maar dat is inmiddels niet meer voldoende. Op het gebied van milieu, klimaat, politiek en economie zullen we vol aan de bak moeten. Dat betekent proactief en structureel  de ontwikkelingen vertalen naar ons leven en werk. Dat is uitdagend voor ons allemaal zeker naast de volle agenda die we al hadden...

 

Stress en Burn-out

39% van de ondernemers en een nog hoger percentage van de medici ervaart nu al stress of burn-out klachten door een gebrek aan balans privé-werk. Dat zijn zeer indrukwekkende cijfers. Gezien de nodige transities die nodig zijn in de komende jaren in zowel werk als privé zullen die percentages alleen maar stijgen. Want de meeste ondernemers en medici proberen het tij te keren door meer te doen van hetzelfde. De wereld om ons heen verandert en wij reageren met een automatische, voorgekauwde of ‘logische’ aanpassing. Vaak wordt er bewust of onbewust gekozen voor nog harder en langer werken wat betekent dat we nog minder energie overhouden en nog minder vrije tijd. En dat terwijl we juist meer ruimte willen ervaren.

Emotionele mentale en lichamelijke klachten.

Laatst hoorde ik een ondernemer vertellen dat hij regelmatig een lang weekend weg gaat of een extra vakantie neemt om tot rust te komen. Maar we weten allemaal dat dit niet werkt. Wees eerlijk, het kost ook weer voorbereiding en na enkele uren of dagen erna is de dure vakantie alweer vergeten de tijdelijk opgedane energie verdwenen. Je snauwt je kinderen af, kan niet slapen van de malende gedachten en hoofd- of rugpijn plagen je. Hoe lang blijf je dit oude patroon nog herhalen?

Kiezen voor rust en ruimte.

Dit is allemaal niet nodig als je bewust kiest voor persoonlijke transitie. Ik bedoel daarmee dat je een duidelijk kiest om je leven naar jouw unieke wensen in te richten. De transitie die nodig is in je werk volgt daar weer uit. Coaching en vooral hypnotherapie zijn al synoniemen voor transitie en bieden de energie structuur en diepgang die nodig is. Het vraagt wel om een beetje moed omdat je het oude wat niet werkt loslaat en belemmeringen gaat opruimen. Het goede nieuws is dat coaching weinig tijd vraagt zeker als je het naast de gerealiseerde doelen zet. Na een poosje levert het juist heel veel ruimte energie en rust op.

Balans privé-werk

Coaching is niet meer weg te denken als je een ambitieus leven leidt en er tegelijk 100% wilt zijn voor je cliënten en je familie. Hypnotherapie is een vorm van diepe ontspanning waarbij je zelf in control blijft. Je kunt er heel effectief oude en nieuwe problemen met een bewuste of onbewuste oorzaak mee opruimen. Professionele coaching zorgt ervoor dat je al je mogelijkheden benut en je blijft ontwikkelen als mens en in je vak terwijl je op hoog niveau presteert. En dat je in balans bent. Dat is niet alleen goed voor jou maar ook voor de mensen om je heen. Want stress heeft veel meer impact dan we vaak denken of zien. Je partner en kinderen familie en collega’s halen opgelucht adem, zij profiteren sterk mee van jouw groei. Zij ervaren ook dat jij lekkerder in je vel, je hart en je hoofd zit. Zij worden in plaats van negativiteit geïnspireerd door jouw positiviteit. Ik leg  graag uit hoe je dat doet zodat je meteen in actie kunt komen.

Stappenplan

Met plezier deel ik deze 3 heldere stappen naar balans.  Hiermee realiseer je meer ambities én een optimale balans privé-werk.
Stap 1: Wie ben je?
Pas als je precies weet wie jij bent, kun je bewust sturen naar jouw ideale balans in leven en werk. Wat kenmerkt jou? Waar ben jij goed in?
Heb je dat helder, dan kun je verder gaan naar
Stap 2: Wat wil je werkelijk?
Vergis je niet. Dit is één van de belangrijkste vragen die je jezelf in je leven kunt stellen.
Uit je antwoord blijkt ook wat je wilt aanpassen en dat is de basis voor
Stap 3: Wat is je focus?
Je weet waar je staat en waar je heen wilt. Dát is vanaf nu je focus. Je zult keuzes moeten maken, ook moeilijke en impopulaire. Niks flow, focus betekent rechtop in de stroom staan, moedig zijn en doorzetten.

Klinische hypnotherapie

Cliënten van mij die deze stappen doorlopen ervaren vanaf de eerste stap toename van helderheid en rust. Hypnotherapie zet een hefboom op het duurzame effect van dit stappenplan en is heel natuurlijk. Je leert meteen dieper ontspannen. Ik merk duidelijk aan de doorverwijzingen van verzekeraars, en de mond-tot-mond reclame dat hypnotherapie het gaat maken. Zeker in de variant die ik toepas. Mijn cliënten houden energie over om in hun vrije tijd van alles te ondernemen of voelen de ruimte voor een paar dagen ‘niets’. Ze hebben weer een prettige verbinding met anderen. Of ze zijn hun jarenlange en onverklaarbare irritatie, onzekerheid, gepieker, hoofd- of rugpijn kwijt. Zij genieten van de vrijheid die dat geeft.

Wil je hier begeleiding bij? Een sparringpartner? Wil je weten wat coaching of hypnotherapie voor je kan betekenen?
Maak dan een afspraak met mij voor een gratis inzichtgesprek.
Deze adviezen nalezen? De uitgebreide versie staat in het gratis e-book ‘Heldere stappen naar Balans’.
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.