Alle coaching is zowel online als fysiek te volgen

logo-vignet-transparant

De snelweg naar jouw antwoorden

Wat is hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van diepe ontspanning waarmee je oude en nieuwe problemen of belemmeringen kunt opsporen en opruimen. Het maakt niet uit of die belemmeringen bewust of onbewust zijn. De cliënt blijft zelf in control. De leiding wordt meer aan het onbewuste, het lichaam of de emotie gegeven en het bewuste verstand kijkt als het ware toe. Dat is anders dan in het dagelijks leven want dan staat het bewuste verstand meestal voorop.

 

Internationale opleiding hypnotherapie-NLP-Enneagram

Ik heb gekozen voor een internationale opleiding bij de Leela School omdat ik daar gebruik kan maken van zowel hoogwaardige kennis als waardevolle ervaringen van leraren en therapeuten over de hele wereld. Wij combineren hypnotherapie van Milton Erickson* met NLP (Neuro Liguistisch Programmeren) en het enneagram, een krachtig en beproefd model gericht op persoonlijke en karakter ontwikkeling. Jaarlijks volg ik verdiepende trainingen waarin ik wordt  gestimuleerd om verder te kijken dan de ‘Nederlandse manier’. Deze unieke combinatie van therapieën heeft diepgaande en blijvende resultaten waarover je in de testimonials van mijn cliënten en in mijn blogs meer kunt lezen

*Milton Erickson
De duidelijkste omschrijving van hypnose en de praktische aanwendbaarheid ervan is afkomstig van de invloedrijke Amerikaanse psychiater drs. Milton E. Erickson* (1901-1980). Hij beschrijft hypnose als een toestand waarin de patiënt een verhoogd bewustzijn ervaart door zijn aandacht alleen te concentreren op gedachten, voorstellingen en herinneringen die zich buiten het normale bewustzijn bevinden. Het waakzame bewustzijn vervaagt en het soms al lang vergeten of teruggedrongen onderbewustzijn komt boven.

Oftewel: bijna iedereen weet in het dagelijks leven heel goed wat er aan de hand is en stuurt zo nodig bij. Als je een probleem hebt, dan weet je als je ontspannen bent hoe dat op te lossen, zeker na enige reflectie. Heb je last van stress of klachten, dan veroorzaakt de spanning een blokkade om bij de oplossing te komen. Ook kan het zijn, dat dan een vervelende situatie uit het verleden lichamelijke emotionele of mentale problemen in het heden gaat geven. Soms ben je die situatie vergeten of weet je niet dat er een verband is.

Blijvende resultaten bij een breed scala aan klachten

In veel situaties is hypnotherapie een doeltreffend middel. Juist omdat het startpunt heel divers kan zijn. Soms heeft mijn cliënt onverklaarbare emoties als verdriet of boosheid, een fysieke klacht als hoofd of rugpijn, heeft hij/zij malende gedachten of zijn er steeds communicatiestoornissen. Dus of het nu gaat om de afnemende creativiteit in het werk, relatieproblemen, burn-out klachten, depressie of een algemeen gevoel van angst stress of gebrek aan betekenis, hypnotherapie helpt goed en de resultaten zijn blijvend.
Andere voorbeelden van aandoeningen waar goede resultaten behaald worden zijn hoge bloeddruk, astma, migraine, maag-darmklachten of huidaandoeningen. Stoppen met roken en aankomen of afvallen in gewicht zijn ook bekende aanleidingen om hypnotherapie in te zetten. Mijn begeleiding geeft structuur en is niet sturend en helpt de cliënt om zelf zijn/haar denkpatroon of leefwijze te veranderen op een natuurlijke manier.

 

Leven zonder klachten is je natuurlijke staat van zijn

Door de diepe ontspanning worden de inzichten en oplossingen ook meteen op een diep niveau geïntegreerd in iemands innerlijk leven. Verbeteringen en veranderingen kunnen zich meteen tonen, bijvoorbeeld door afname van fysieke pijn en klachten of normaliseren van emoties. Soms is de ervaring alsof je een klein wonder meemaakt, een andere keer voelt het alsof er niets veranderd is. Vraag ik dan na een week hoe het met de klachten staat dan kijken mensen mij soms verbaasd aan en vertellen dat de klachten ongemerkt totaal zijn verdwenen. Dat je dat niet hebt gemerkt komt omdat hypnotherapie zo NATUURLIJK is. Leven zonder klachten is je natuurlijke staat van zijn en daarom mis je die natuurlijk niet!

Wil je weten wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken met mijn unieke coachingsmethode?

Dat kan op verschillende manieren:

  • Plan een gratis telefonisch inzichtsgesprek
  • Download het gratis e-boek
  • Vraag een gratis DISC Beknopt Profiel aan
  • Abonneer je op tips en inzichten in je mailbox
libelle magazine artikel harrijvan coaching
Trots op het artikel in “Liefde voor het leven”

Het oog van de orkaan

In het magazine van Libelle Uitvaartbegeleiding vertelt Marja het zeer persoonlijke verhaal over hoe hypnotherapie haar heeft geholpen tijdens haar rouwproces, waarom zij nu zelf hypnotherapeut is en anderen helpt met deze mooie vorm van coaching.

logo-vignet-transparant

Waarom kiezen voor coaching bij Harijvan Coaching

Burn-out en stress worden voorkomen of snel opgelost met mijn unieke coachingsprogramma’s. Ik vergroot bij mijn klanten het zelfinzicht en help belemmeringen opruimen zodat ze tot slimme keuzes komen.

 

Bovendien ben ik financieel specialist én stuur ik op effectieve communicatie en gedrag. Die combinatie is krachtig en geeft meer toegevoegde waarde in leven en werk. Met als resultaat het realiseren van meer ambities én een optimale balans privé-werk

Coach
met beroepsgeheim

Hypno
specialist

Financieel specialist Private banking

Ondernemer met
30 jaar ervaring

Praktisch ingesteld
Aards spiritueel

Vertaalslag tussen plannen en leven

Docent
Gedrag en Geld

Gaan wij samen aan de slag?

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.