logo-vignet-transparant

Meer dan 10 jaar balans!

meer-dan-10-jaar-balans

Soms moet je stilstaan om sneller te kunnen gaan. Keuzes durven maken die niemand anders maakt. Of accenten verleggen.
Mijn ervaringen gebruik ik dagelijks in mijn werk.

Valkuil
Ik kan mij nog goed de valkuil herinneren waarin ik terecht kwam een aantal jaren voordat ik met mijn bedrijf startte. Ik was private banker bij een grote bank en studeerde ernaast aan de universiteit. Mijn partner runde een flink bedrijf waarin ik meewerkte op het gebied van financieel beleid en administratie. In mijn beperkte vrije tijd speelde ik als amateurmuzikant in diverse (!) ensembles op een behoorlijk niveau. Je raad het al, elke minuut was gevuld met meestal belangrijke en verantwoordelijke zaken. Dat kon niet zo doorgaan.

Vast
Inderdaad, ik liep vast. Alles was interessant en leuk om te doen maar er was geen tijd voor ontspanning en rust. Er was geen balans. Al die drukte was een teken dat er een aantal dingen niet klopte. Door steeds maar bezig te zijn ging ik de confrontatie met mijn problemen en vragen uit de weg. Ik kreeg een fikse keelontsteking waardoor ik letterlijk stil moest zijn. Toen ik een maand later weer op mijn werk kwam was ik vel over been. Gelukkig zag ik het signaal en ging aan de slag met mijzelf en mijn evenwicht in leven en werk.

Het kan anders
Hoe anders is het nu. Ik concentreer mij op wat ik het liefste doe en het allerbeste kan, namelijk het coachen van professionals en teams. De rest is bijzaak. In mijn vrije tijd hou ik veel meer tijd beschikbaar voor spontane ideeën sport en rust. In de zomer stap ik op mijn motor voor een extra dosis vrijheid en stilte. Ik ben ontspannen en heb meer energie. Ik zie mijn familie en vrienden regelmatig en dan kan ik er ook echt genieten, er zijn.

Rustige doelmatigheid
Ik weet wie ik ben en heel concreet wat ik wil. Ik heb wat mij tegenhoud opgeruimd en een heldere koers voor ogen. Door moedige keuzes te maken en mijzelf te ontwikkelen heb ik rustige doelmatigheid gecreëerd. Daardoor ervaar ik wat belangrijk voor mij is: persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een goede band met de mensen die belangrijk voor mij zijn. Stilte en rust zijn een grotere rol gaan spelen in mijn leven. Daardoor geniet ik meer en ben ik creatiever en blijer. Ik bén er en leef bewuster. Natuurlijk loop ik af en toe in een valkuil. Het verschil met 10 jaar geleden is dat ik het onmiddellijk door heb én maatregelen neem. De rest van mijn leven gaat mijn ontwikkeling sneller en is doelen realiseren makkelijker.

Ook meer balans ervaren? Meer rust en ruimte creëren terwijl je meer ambities realiseert? Al mijn inzichten heb ik in mijn coachingprogramma’s verwerkt. Lees hier meer over het Balans Coachingprogramma.

Ook meer balans ervaren?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.