Coaching en hypnotherapie vergoed door verzekeraars

Doelen stellen realiseren

Mijn grootste wens in vervulling

Begin 2020 kwam er mooi coach en hypnotherapie werk op mijn pad. Want weer twee nieuwe verzekeraars gingen mijn diensten vergoeden. Heerlijk zo’n vliegende start van een jaar. Maar toen kwam natuurlijk de Corona crisis en stond de wereld stil. Gelukkig bij mij niet voor lang. Ik bood gratis coaching aan om overbelaste medici op de been te houden en kreeg diverse artsen doorverwezen. Boertien Vergouwen Overduin vroeg mij als coach en communicatietrainer voor een langdurige opdracht bij een grote zakelijke klant. Allemaal mooie ontwikkelingen, terwijl het beste nog moest komen. In deze blog vertel ik je wat dat was.

Verzekeraars vergoeden coaching en hypnotherapie bij AOV

Naast bijvoorbeeld Movir, Nationale Nederlanden en Delta Lloyd vergoeden nu ook Aegon en Goudse Verzekeringen mijn coaching en hypnotherapie. Via mijn netwerk hadden zij gehoord over de goede en blijvende resultaten. Zij verwijzen nu bijvoorbeeld professionals die al wat langer arbeidsongeschikt thuis zitten en weer aan het werk willen, of ondernemers met klachten die een burn out willen voorkomen. Dus mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hebben bij één van deze verzekeraars neem dan in geval van mentale, emotionele of onverklaarbare fysieke klachten contact met mij op voor overleg. Ook als je een andere verzekeraar hebt zou het zo maar kunnen dat de coaching door jouw polis wordt gedekt.

Medici en Corona

Eén van mijn specialismen is natuurlijk het coachen van medici. Dus heb ik meteen tijdens de eerste Corona golf al gratis coaching aangeboden om hen op de been te houden. Via Aegon en via een bedrijfsarts werden diverse artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen met burn-out klachten aan mij doorverwezen. Sommigen waren net aangemeld toen de Corona crisis uitbrak en daardoor kwamen zij alleen nog maar onder grotere druk te staan. Sommige van mijn cliënten kwamen in de situatie dat collega’s om hen heen uitvielen door Corona en zij in plaats van een rustig herstel juist harder moesten werken dan voorheen om hun patiënten te kunnen blijven bijstaan en de praktijk of afdeling draaiende te houden. Het was geweldig om te merken dat mijn coach aanpak zelfs onder deze extreme omstandigheden effectief werkt. Want AL deze professionals zijn ondanks deze hectiek volledig hersteld en nu nog steeds vol aan het werk.

Holistisch

In het voorjaar werd ik benaderd door Opleidingsinstituut Boertien Vergouwen Overduin met de vraag of ik voor hen de private bankers en wealth managers van een grote bank wilde trainen in een vooruitstrevende en holistische manier van communiceren en adviseren. Hier kon ik meteen enthousiast in stappen want de gewenste manier van adviseren lijkt als twee druppels water op hoe ik zelf het liefst met mijn klanten omga, en dat maakte dat ik goed kon helpen bij het schrijven van de training.
Tot op dit moment ben ik volop bezig met dit prachtige trainings- en coachingswerk. Het is een prima combinatie met mijn coachingspraktijk. Gelukkig coach en adviseer ik al jaren online en geef ik daar regelmatig trainingen over. Want om besmetting te voorkomen verlopen al de trainingen van deze bank online en daar was ik dus helemaal op voorbereid. Dat is niet altijd prettig maar een voordeel is wel dat de professionals gelijk in het voeren van online gesprekken getraind worden en er vertrouwd mee raken.

Mijn grootste wens: mentor

In het najaar ging mijn grootste wens in vervulling. Ik werd namelijk gevraagd om als mentor vaardigheid te gaan werken binnen de internationale hypnotherapie en coachingsopleiding waar ik al jaren studeer. Dat betekent dat ik hypnotherapeuten-in-opleiding over de hele wereld begeleid om hele goede therapeuten te worden en hen te trainen voor hun examen. Het zijn professionals uit de USA, Australië, UK, India, Japan, Duitsland, Slovenië, Hongarije etc. Dit mentorschap geeft mij de mogelijkheid om bijna alles wat ik goed kan en waar ik energie van krijg te combineren: coachen, reizen over de hele wereld, les geven en ontwikkelen. Bovendien draag ik op die manier bij aan het vergroten van bewustzijn in de wereld en dat is wat mij drijft. Het mentorschap was een doel dat ik een paar geleden had gesteld, dus zei ik meteen en enthousiast ‘JA!’. Heerlijk om anderen verder te helpen en tegelijk zelf nog meer te leren en verdiepen in mijn vak.

Op naar weer een mooi jaar

Natuurlijk besef ik goed hoeveel geluk ik heb gehad. Dat mijn dierbaren en ik niet met Corona besmet zijn geraakt. Dat ik kon doorwerken daar waar anderen ziek werden of hun business zagen verdampen. Mijn hart gaat echt naar hen uit en sommigen heb ik belangeloos mogen helpen. Zij verdienen de overheidssteun, onze loyaliteit en aandacht.
Het is trouwens niet allemaal toeval wat ik in 2020 heb gerealiseerd. Ik ben doelgericht en heb altijd een plan waarmee ik aan mijn leven en bedrijf bouw. Daarover meer in mijn volgende blog.
Ik ben heel dankbaar voor wat het jaar 2020 mij heeft gebracht en ben nu in deze eerste weken van 2021 al weer bezig om dit verder uit te bouwen. Op naar weer een mooi jaar!

Meer weten?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

E-Book

gratis-e-boek

Vraag het gratis e-boek aan:
"3 heldere stappen naar balans"
en abonneer je direct op de nieuwsbrief
Voor meer energie innerlijke rust en verbinding

Je ontdekt:
- hoe je stress, fysieke of emotionele pijn en onrust transformeert in balans en voldoening
- wat je kunt doen als je weet dat er meer in je zit
- hoe je alles uit je leven haalt en verder verdiept in je vak

Coaching kan worden vergoed

In sommige situaties wordt coaching vergoed;

Als ondernemer of ZZP’er is zakelijke coaching aftrekken bij de belasting.

Vergoeding is soms mogelijk vanuit de Arbeids-Ongeschiktheids- Verzekering (AOV)

> Vraag hiernaar tijdens een gratis inzichtgesprek

Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor professionele ontwikkeling van de werknemers.

> Vraag hiernaar bij jouw werkgever

Nieuwsbrief

gratis-nieuwsbrief

Volg mij en ontvang regelmatig tips en inzichten over balans, innerlijke rust, verbinding en voldoening

Gratis 30 minuten telefonisch gesprek t.w.v. 97,-

Inzichtgesprek aanvragen

  • Wil jij ook een optimale balans werk - privé door gebruik te maken van je sterke kanten?
  • En daardoor meer betekenen voor de mensen om je heen?
  • Wil je weten wat professionele coaching voor jou zou kunnen betekenen?

Tijdens dit persoonlijke gesprek gaan we in op jouw situatie. Ik stel je vragen om te achterhalen wat je nodig hebt en ik geef je concrete tips waarmee je direct verder kunt.

vraag-inzichtgesprek-aan-blog
libelle magazine artikel harrijvan coaching
Trots op het artikel in “Liefde voor het leven”

Het oog van de orkaan

In het magazine van Libelle Uitvaartbegeleiding vertelt Marja het zeer persoonlijke verhaal over hoe hypnotherapie haar heeft geholpen tijdens haar rouwproces, waarom zij nu zelf hypnotherapeut is en anderen helpt met deze mooie vorm van coaching.

Jouw weg naar vrijheid, voldoening en innerlijke rust

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Plan dan een vrijblijvend inzichtgesprek met me in.