logo-vignet-transparant

Nooit meer werken

meer-dan-10-jaar-balans

Bewust zijn en waarheid zijn mijn drijfveren en coachen is wat ik het liefst doe. Toen ik dat ontdekte en er naar handelde hoefde ik nooit meer te werken.

Bovendien ervaarde ik alle opleidingen vanaf dat moment als prettige vrije tijdsbesteding. Nee ik ga niet zo'n zoet mooi-weer-blog schrijven, maak je geen zorgen. Er bleven natuurlijk moeilijke momenten in mijn leven en ook nu nog zijn er voldoende uitdagingen. De polariteit van het leven is een gegeven en ikzelf een realist. Wel kwam er er meer hele mooie momenten en balans. Ik vertel graag hoe dat bij mij is gegaan.

Toen ik 15 jaar geleden vastliep in mijn oude leven heb ik al mijn moed bijeen geraapt en heb ik mijn leven omgegooid. Ik heb een paar trainingen gevolgd en boeken gelezen. Eerst zag ik totaal niet hoe ik mijn leven anders kon inrichten. Je kunt wel leuk eens wat anders willen maar de rekeningen moesten ook gewoon betaald worden. Ik had echter té veel last van stress en ik voelde van binnen uit dat het tijd was voor wat ik écht wilde, voor de waarheid. Ik ging steeds meer buiten de lijnen kleuren, omdenken, om-doen en vertrouwen. Vertrouwen dat in een later stadium het 'hoe' wel duidelijk zou worden. Ik kreeg gelijk.

Vrijheid
Toen ik de contouren ging zien heb ik een huisje in de bossen gehuurd en met mijn favoriete muziek, boeken en halve plannen ben ik daar 10 dagen in mijn eentje naar toe gegaan. Om in stilte na te denken, te voelen wat klopte en lekker te wandelen. Binnen de kortste keren had ik doorwaakte nachten van blijdschap en energie. Ik ervaarde een enorm gevoel van vrijheid. Mijn visie werd compleet en de basis van mijn bedrijfsplan was tegen het eind van mijn verblijf klaar. Thuisgekomen heb ik alles verder uitgewerkt en ben ik met diverse mensen gaan praten om zaken te checken en ervaringen van anderen op te halen. Heel leerzaam.

Moedige keuzes
Alleen maar leuk en makkelijk? Zeker niet. Het was de ultieme tijd van moedige keuzes maken. Mijn vaste goedbetaalde baan met luxe leaseauto op de Zuidas opzeggen bijvoorbeeld. Mijn uitgaven goed onder de loep nemen en grote uitgaven als mooie vakanties een poosje uitstellen. Mijn ouders waren geweldig, maar anderen begrepen totaal niet waarom ik al mijn zekerheden weggooide. Nee, makkelijk was het niet.

101% Leven
Maar wel heel boeiend. Ik leef vanaf dat moment voor 101%. Ik leef nu het leven dat ik het liefste leef en dat ik volledig zelf gekozen heb. Niet meer een leven dat logisch is of dat acceptabel is voor anderen of toevallig zo gelopen. Dat geeft op natuurlijke wijze balans in mijn leven. Want alle energie die ik in mijn werk stop geeft minstens zoveel voldoening terug. Dat is nodig want als ondernemer kom je van tijd tot tijd onder druk te staan door tegenslagen of door groot succes. Vandaar dat het lemniscaat mijn logo is, dat symboliseert die balans.

Van het proces dat ik doorlopen heb ondersteun ik nu veel ondernemers en professionals om hun leven in balans te brengen. Ik heb er een effectieve coachaanpak van gemaakt die al meer dan 10 jaar voor veel mensen succesvol is omdat het precies wordt afgestemd op hoe jij als mens in elkaar zit.

Meer weten?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.