logo-vignet-transparant

Optimale Balans

optimale-balanse-in-werk-en-prive

Voor een optimale balans in leven en werk is er een evenwichtige aandacht nodig tussen 3 aspecten. Verwaarloos je één van die 3, dan raak je uit balans. Door de stress maken we hier vaak de verkeerde keuzes met een versnelde neerwaartse spiraal als gevolg.

Stress
Veel professionals komen bij mij met burn out klachten of stress. De meeste mensen vertellen dat hun hoofd omloopt. Als ik dan doorvraag blijkt vaak dat ze als eerste sport hebben geschrapt. Tijdgebrek zeggen ze. Vraag ik nog verder, dan blijkt vaak dat ze door de druk ook datgene wat ze voelen bij al die hectiek wordt uitgeschakeld. Veel te lastig, kan ik er niet ook nog bij hebben.

Averechts
Helaas blijkt steeds weer dat dit de situatie alleen maar verergert. En snel ook! Door te sporten voer je onder andere veel beter de afvalstoffen af die je als gevolg van stress in je lichaam vrijkomen. Doe je dat niet, dan hopen deze stoffen zich op en veroorzaken steeds meer en vaker problemen. Bovendien mis je natuurlijk de extra energie die sporten geeft. Niet sporten werkt dus averechts. Je wordt nog sneller moe en minder effectief.

Gevoelloos
Voor ongewenste emoties geldt, dat als je ze onderdrukt ze juist blijven in plaats van verdwijnen. In tegendeel ze verergeren. Dus loop je op een gegeven moment rond als een soort snelkookpan waarvan het ventiel stuk is: de druk wordt steeds hoger. Bovendien ontstaan er steeds vaker conflicten door al dat opkroppen. Dat remt je nog verder af.

Verstand gebruiken
Balans bereik je als je voldoende aandacht geeft aan verstand, lichaam en emoties. In onze westerse maatschappij wordt vaak het verstand overgewaardeerd en lichaam en emoties verwaarloosd. Met als gevolg een versnelde neerwaartse spiraal: je koerst af op een burn out. Dus gebruik je verstand en geef bewust aandacht aan álle 3 de aspecten om het tij te keren.

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.