logo-vignet-transparant

Overleven of Leven? Kies!

overleven-of-leven-kies

Veel mensen zijn aan het overleven in plaats van te leven. Ze hebben zoveel verantwoordelijkheden en zoveel te doen dat er nog maar zelden tijd is voor ontspanning en genieten. Ik zie dat ook vaak in mijn coachpraktijk. En jij? Leef jij?

Neem bijvoorbeeld Herman* een ambitieuze freelance leraar van 37 jaar. Hij had al een poos last van vermoeidheid en was snel geïrriteerd waardoor hij vaak niet zo’n prettig gezelschap was. Steeds had hij zichzelf en zijn vrouw voorgehouden dat zijn overvolle agenda binnenkort leger zou worden maar dat gebeurde niet. Toen hij merkte dat hij er niet voor zijn zieke broer kon zijn vond hij het genoeg. Zijn fysiotherapeut gaf hem mijn nummer. Toen hij mij belde voor een gratis inzichtgesprek vertelde hij dat hij veel van zijn vak hield en altijd tevreden leerlingen en opdrachtgevers had.

Ziekteverzuim
Ik vroeg hem wanneer zijn klachten waren begonnen. Herman vertelde dat hij 2 zware jaren achter de rug had. Enthousiast was hij naast zijn werk gaan studeren om zijn bevoegdheden uit te breiden en te verdiepen in zijn vak. Tegelijk waren er veel veranderingen op het college waar hij werkte wat voor veel extra werk zorgde. Dat werd een aantal collega's te veel, waardoor het ziekteverzuim opliep. Met als gevolg dat hij meer moest gaan werken. En natuurlijk verergerden zijn klachten waardoor hij zich ook al een paar keer ziek had moeten melden. Zijn studie vertraagde.

Van kramp..
Hij was in een kramp terecht gekomen en raakte steeds meer vermoeid en soms ronduit kwaad. Ook op momenten dat dit niet terecht was… Een paar weken geleden bleek dat zijn broer chronisch ziek is en natuurlijk wil Herman er voor hem zijn. Maar in deze situatie lukt dat helemaal niet. Hij zag niet waar hij moest beginnen en wat te doen. Ik gaf hem meteen een aantal tips als eerste verbetering. Omdat hij geen tijd meer wilde verliezen koos hij direct voor het Balans Coachingprogramma zodat ik hem kon begeleiden naar ruim voldoende energie en een blijvend positief gevoel.

..naar balans 
Nu na slechts 4 maanden staat hij er totaal anders voor. Zijn vermoeidheid is verdwenen en hij voelt zich nog elke dag energieker worden. Hij gaat regelmatig naar zijn broer en beiden genieten van hun sterkere band. Maar misschien is de grootste opbrengst van de coaching wel zijn positieve gevoel, zijn balans. Want zijn boosheid had achteraf een veel grotere invloed op de relatie met zijn vrouw Irene dan hij dacht.. Al snel na de start van de coaching voelde hij zich beter en merkte hij dat ze samen veel meer plezier hadden en hoe ze dit allebei hadden gemist. Ze maken nu vaak lange wandelingen samen.

LEVEN!
Herman vertelde mij dat hij door de coaching in plaats van overleven is gaan leven. 
Hij zet de inzichten uit de coaching ook in bij zijn werk met jongeren en bij het ondersteunen van zijn broer. De rest van zijn leven. Het is net een olievlek, vindt hij. Ik ben trots op hem en heb hem complimenten gegeven. Want het was wel even doorzetten en er waren een paar pittige noten te kraken. En dat moest hij zelf doen. Over 2 weken bel ik hem voor een bonus coachgesprek. Waarin we zijn voortgang en volgende stap bespreken. Het verhogen van zijn studietempo bijvoorbeeld.

Wil jij ook een optimale balans privé-werk? 
Maak dan gebruik van mijn aanbod voor een gratis inzichtgesprek ter waarde van 97 euro. Tijdens dit persoonlijke gesprek van ongeveer 45 minuten gaan we in op jouw situatie. Ik stel je vragen om te achterhalen wat je nodig hebt. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je doelen en je behoeftes en wat is er voor nodig om dat te bereiken? Je krijgt adviezen en concrete tips om direct de eerste stappen te maken naar balans.
Verbeter je situatie en kom in actie! 

 

*in verband met privacybescherming is de naam fictief en betreft is de casus niet terug te voeren op een bepaalde persoon.

Hier staat  mijn agenda: prik een dag en tijd voor jouw persoonlijke inzichtgesprek. Of bel meteen 06-17103622.

Ik zie uit naar onze kennismaking. Vriendelijke groet, Marja

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.