logo-vignet-transparant

Rust in je hoofd in 2 stappen

rust-in-je-hoofd-in-twee-stappen

Dat willen veel van mijn cliënten. Jij toch ook? Want als je rust hebt in je hoofd is alles lichter, ben je creatiever en flexibeler. Je staat open voor wie of wat zich aandient en dat maakt dat je meer plezier en resultaat hebt.

Hoofdpijn
Dat doet mij trouwens denken aan Karel*. Hij is een succesvol arts in een ziekenhuis en heeft een drukke praktijk. Daarnaast begeleidt hij ook artsen in opleiding. Hij meldde zich bij mij voor een gratis inzichtgesprek omdat zijn hoofd overvol zat met zorgen over zijn praktijk. Toen hij in privé ook nog een fikse uitdaging kreeg, was voor hem de grens bereikt. Hij kon zich niet meer herinneren wanneer hij voor het laatst echt goed had geslapen en wilde ook van zijn zeurende hoofdpijn af. Hij had alles al geprobeerd maar niets hielp.

Doel
Zijn doel voor de coaching was ‘rust in zijn hoofd’ en daarmee vrij zijn van klachten. En weer met plezier werken zoals voorheen. Ik legde hem uit dat daarvoor 2 stappen nodig zijn,

• je gedachten leren sturen en

• focussen op wat je werkelijk wilt.

Dat is waar we tijdens het VIP Intensief Coachingsprogramma op hebben gestuurd.

Karel wist wat hij wilde maar toen we zijn focus onder de loep namen bleek dat toch nog beter te kunnen. Vervolgens gaf ik hem een paar oefeningen waarmee hij (tot zijn verbazing) de maalstroom in zijn hoofd tot rust kon brengen. 

Rust en ruimte
Na een aantal weken flink doorzetten en een paar pittige beslissingen is hij waar hij wilde zijn. Zijn agenda is nog steeds gevuld maar nu met de activiteiten waar hij energie van krijgt. Dat had hij nooit verwacht, want hij had al zo vaak zonder succes geprobeerd zaken te schrappen. Met de ontstane rust en ruimte heeft hij in privé de uitdaging in goede banen geleid.

Boven verwachting
Een paar weken na de afronding van zijn coachingsprogramma sprak ik hem weer. Ik nam contact op voor een online coachsessie, een van de bonussen bij mijn coaching. ‘De resultaten zijn echt boven mijn verwachting’ vertelde hij. Door ziekte van een familielid dreigde het weer mis te gaan, maar toen ik weer terugviel op mijn eigen inzichten had ik alles snel weer op een rij en kon ik mijn balans en rust bewaren.

 

*in verband met privacybescherming is de naam is fictief en de casus een combinatie van klantervaringen.

Ook rust in je hoofd?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Contact

Praktijkadres:
Oosteinde 25A 1678 HP Oostwoud / Hoorn

 

Daarnaast coachingslocaties in Amsterdam,
Alkmaar, Haarlem en diverse andere plaatsen.

 

Coaching in Dutch and English

 

Tel: 06 - 171 03 622
E-mail: welkom@harrijvan.nl

Netwerken en vergoedingen

Harrijvan Coaching is aangesloten bij diverse coachingsnetwerken, onder andere die van Mentavitalis en Leela.

Marja Harrijvan

Ik coach ondernemers medici en professionals naar een optimale balans privé-werk door hun zelfinzicht te vergroten en hen te inspireren om authentieke en slimme keuzes te maken.

 

Door te werken vanuit de persoonlijke stijl van mensen worden keuzes duidelijker en het behalen van doelen makkelijker. Dat brengt de nodige rust en ruimte waardoor zij van grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn en meer ambities kunnen realiseren.