Slapeloosheid? Wordt wakker! 5 tips om lekker te slapen.

HarrijvanCoaching 5Slaaptips

Insomnia of slapeloosheid: maar liefst één op de vijf Nederlanders lijdt daar onder. Het is een onzichtbare worsteling als je in de nacht maar weer opstaat en tv gaat kijken,  gaat eten, of zelfs werken omdat slapen niet lukt. Je voelt je gefrustreerd, wanhopig of gelaten. En vooral heel erg moe.

Geen grip

Overdag is er wellicht niets te zien of te merken aan jou. Maar wees eerlijk, je bent prikkelbaar en ongeduldig, vergeetachtig en afwezig. Je bent minder alert en je creativiteit neemt af. Je verliest je weerbaarheid en grip waardoor je bang wordt om fouten te maken of je mist opdrachten omdat je zakelijke scherpte afneemt. Ook lichamelijk komen er vaak klachten zoals hoofdpijn, rug- of nekpijn, of hyperventilatie. Langzamerhand sluipen zo de gevolgen je werk en privéleven binnen en kom je in een negatieve spiraal.

Wordt wakker!

Slapeloosheid of chronische vermoeidheid is een signaal dat er iets niet klopt. Je bent niet in balans. Hoog tijd om maatregelen te nemen en bijvoorbeeld iets aan je dagritme te veranderen. Ja inderdaad, goed slapen begint overdag. Heb je al een poosje last van moeilijk inslapen, wordt je halverwege de nacht wakker en spook je door het huis? Word je zonder aanwijsbare reden ’s morgens moe wakker?
Dan zijn de volgende tips voor jou.

5 slaap tips

 1. Beweeg!
  Het liefst buiten. Het maakt niet uit wat je doet wandelen, fietsen, hardlopen, of bootcamp. Plan het in, maak er tijd voor. Liefst dagelijks. Die tijd is er, want fitte mensen verzetten veel meer werk in minder tijd.
 2. Pauzes.
  Las gedurende de dag momenten van rust in. Een paar keer 10 minuten maakt al veel verschil.  Doe dan wat ademhalings- of ontspanningsoefeningen. Als je altijd ‘aan’ staat blijven je gedachten te actief en het adrenaline-niveau in je lichaam ook ’s nachts te hoog om goed te slapen.
 3. Ontspannende avond.
  Stop een paar uur voor het slapen met het werken met schermen, inclusief de mobiele telefoon. Kijk juist géén TV voor het slapen en kies voor een ontspannende invulling van je avond met bijvoorbeeld een wandeling of ontspannende lectuur.
 4. Geen koffie of alcohol.
  Van cafeïne weten we het wel maar dat alcohol negatief werkt op slaap is minder bekend. Je slaapt daardoor minder diep en rust onvoldoende uit.
 5. Piekermoment.
  Heb je last van malende gedachten las dan een piekermoment in waarin je zaken op een rij zet én in je agenda plant. Realiseer je dat niet alles 100% hoeft, vaak is 80% ruim voldoende! Zo wordt je hoofd leger en heeft slaap veel meer kans.

Hypnotherapie

Waarom velen van ons wakker liggen? Wisten we het maar. Vaak is de reden onbekend. Dan is het een goed idee om een coach – hypnotherapeut te raadplegen. Want door hypnotherapie leer je diep ontspannen of je nu wakker bent of wilt (door)slapen. Daarnaast is het een zeer effectieve methode om oude en nieuwe problemen op te lossen, of ze bewust of ónbewust zijn maakt niet uit.

Angst en malende gedachten

Zo loste een advocaat met hypnotherapie een angstprobleem op en sliep daarna als een roos. Of de arts die ’s nachts kampte met malende gedachten; na een paar hypno-sessies viel hij als een blok in slaap. Dat gun ik iedereen. Vandaar dat ik gratis inzichtgesprekken aanbied. Dan kun je mij jouw situatie voorleggen en hoor je hoe ik je kan helpen weer lekker te slapen.

Boek hier een gratis inzichtgesprek of

Meer weten?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

Gepubliceerd in:

E-Book

gratis-e-boek

Vraag het gratis e-boek aan:
"3 heldere stappen naar balans"
en abonneer je direct op de nieuwsbrief
Voor meer energie innerlijke rust en verbinding

Je ontdekt:
- hoe je stress, fysieke of emotionele pijn en onrust transformeert in balans en voldoening
- wat je kunt doen als je weet dat er meer in je zit
- hoe je alles uit je leven haalt en verder verdiept in je vak

Coaching kan worden vergoed

In sommige situaties wordt coaching vergoed;

Als ondernemer of ZZP’er is zakelijke coaching aftrekken bij de belasting.

Vergoeding is soms mogelijk vanuit de Arbeids-Ongeschiktheids- Verzekering (AOV)

> Vraag hiernaar tijdens een gratis inzichtgesprek

Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor professionele ontwikkeling van de werknemers.

> Vraag hiernaar bij jouw werkgever

Nieuwsbrief

gratis-nieuwsbrief

Volg mij en ontvang regelmatig tips en inzichten over balans, innerlijke rust, verbinding en voldoening

Gratis 30 minuten telefonisch gesprek t.w.v. 97,-

Inzichtgesprek aanvragen

 • Wil jij ook een optimale balans werk - privé door gebruik te maken van je sterke kanten?
 • En daardoor meer betekenen voor de mensen om je heen?
 • Wil je weten wat professionele coaching voor jou zou kunnen betekenen?

Tijdens dit persoonlijke gesprek gaan we in op jouw situatie. Ik stel je vragen om te achterhalen wat je nodig hebt en ik geef je concrete tips waarmee je direct verder kunt.

vraag-inzichtgesprek-aan-blog
libelle magazine artikel harrijvan coaching
Trots op het artikel in “Liefde voor het leven”

Het oog van de orkaan

In het magazine van Libelle Uitvaartbegeleiding vertelt Marja het zeer persoonlijke verhaal over hoe hypnotherapie haar heeft geholpen tijdens haar rouwproces, waarom zij nu zelf hypnotherapeut is en anderen helpt met deze mooie vorm van coaching.

Jouw weg naar vrijheid, voldoening en innerlijke rust

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Plan dan een vrijblijvend inzichtgesprek met me in.