Trauma’s oplossen

vrij van trauma met hypnotherapie

Blijvende resultaten met hypnotherapie

Maar liefst 52-81% van de Nederlanders, maakt ooit in het leven een schokkende gebeurtenis oftewel traumatische ervaring mee. Een flink deel van hen ontwikkelt als gevolg daarvan klachten zoals somberheid, slapeloosheid, te sterke emoties zoals woede of angst, heel druk of juist heel stil worden en ook onverklaarbare vermoeidheid hoofdpijn of hoge bloeddruk komt voor. Uiteindelijk krijgt 7% van de Nederlanders te maken met Post-Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Velen van ons duwen die klachten weg of negeren ze. Ze lopen ermee door terwijl er een hele goede oplossing voor is.

Wat is een trauma?

Een schokkende ervaring duiden we aan met ’traumatisch’. Dat kan een oorlogssituatie of mishandeling zijn, een verkeersongeluk maar ook één enkele keer enorm schrikken of het overlijden van een dierbare. Een trauma ontstaat als het je niet lukt om de gebeurtenis goed te verwerken: je kunt het geen plek geven en daardoor ontstaan klachten van allerlei aard. Er valt dus veel meer onder de aanduiding trauma dan we vaak denken vandaar dat ik liever spreek over klachten als gevolg van een schokkende gebeurtenis. Dat dekt de lading veel beter. Posttraumatische stressstoornis of PTSS is een ernstiger vorm van trauma waarbij een psychische aandoening ontstaat na het meemaken van schokkende, traumatische ervaringen. Patiënten ervaren langdurig psychische klachten die grote gevolgen voor het dagelijks functioneren hebben.
Een trauma kan ook ontstaan over een langere periode bijvoorbeeld doordat je
onmacht voelt als een geliefde ernstige ziek is, door een slepend conflict of iets wat vaak voorkomt: een huilbaby. Lees hier wat mijn cliënten vertellen over hun ervaringen.

Bewust en onbewust

Vaak weet je best dat je iets hebt meegemaakt dat je diep heeft geraakt. Je bent je dan ook vaak bewust van het effect dat het op je heeft. Je bent gespannen en kunt je minder goed concentreren, bent prikkelbaar of voelt je emotioneel wellicht kwetsbaar en hebt minder zin in sociale activiteiten om maar eens wat symptomen te noemen. Het kan ook zijn dat je je niet of minder bewust bent van de veranderingen die na de schokkende ervaring zijn opgetreden. Mogelijk koppel je de klachten niet aan het trauma of het valt je niet op dat de spanningen of andere klachten gedeeltelijk zijn gebleven dan wel overgegaan zijn in andere blijvende klachten. Vaak genoeg komen dat mijn cliënten met de wens om van bepaalde klachten af te komen en dat tijdens de sessies blijkt dat de oorzaak dateert uit de vroege jeugd of tienertijd. De derde mogelijkheid is dus dat er pas op latere leeftijd klachten ontstaan door een schokkende gebeurtenis uit het verleden.

Hypnotherapie is zeer effectief

Hier kun je lezen wat hypnotherapie is. Ons brein heeft het vermogen snel te leren. Dat blijkt uit het feit dat er maar één enkele indrukwekkende ervaring hoeft te zijn om iets nooit meer te vergeten. Of, zoals hierboven is toegelicht, om een trauma op te lopen. Mijn unieke vorm van hypnotherapie maakt gebruik van datzelfde snel-lerende vermogen om de klachten op te lossen en weer terug te keren naar de natuurlijke ontspanning die ieders natuur is. Bij PTSS is vaak een langer traject nodig. Bij een trauma zijn een paar sessies doorgaans voldoende. Het VIP Intensief coachingsprogramma is dan een goede keuze.

Trauma’s opgelost!

Ook huilbabies kunnen dus traumaklachten veroorzaken. Mijn cliënt ondernemer Stefan kan er van mee praten. Hij sliep slecht met als gevolg dat zijn productiviteit en creativiteit afnam. Door een paar van mijn hypnotherapie sessies hebben we dat kunnen oplossen en geniet hij nu volop met zijn partner van de komst van zijn 2e kindje. Lees hier wat Stefan en anderen schrijven over de resultaten die zij behaalden.

Onverklaarbare fysieke-emotionele-mentale klachten zijn er om op te lossen.

Kies daarom nu voor een gratis inzichtgesprek. Kom langs of boek een online gesprek. Juist als je twijfelt is het zinvol om mij te bellen voor overleg. Wees eerlijk naar jezelf, ook in het belang van je gezin, familie en werk.

Lees hier wat mijn cliënten vertellen over hun ervaringen. Grote kans dat je je klachten de komende weken kunt oplossen met mijn unieke hypnotherapie gecombineerd met NLP en andere coachtechnieken om je weer helemaal energiek vrij en ontspannen te voelen.

Meer weten?
Bel 06 - 171 036 22 of mail naar welkom@harrijvan.nl

E-Book

gratis-e-boek

Vraag het gratis e-boek aan:
"3 heldere stappen naar balans"
en abonneer je direct op de nieuwsbrief
Voor meer energie innerlijke rust en verbinding

Je ontdekt:
- hoe je stress, fysieke of emotionele pijn en onrust transformeert in balans en voldoening
- wat je kunt doen als je weet dat er meer in je zit
- hoe je alles uit je leven haalt en verder verdiept in je vak

Coaching kan worden vergoed

In sommige situaties wordt coaching vergoed;

Als ondernemer of ZZP’er is zakelijke coaching aftrekken bij de belasting.

Vergoeding is soms mogelijk vanuit de Arbeids-Ongeschiktheids- Verzekering (AOV)

> Vraag hiernaar tijdens een gratis inzichtgesprek

Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor professionele ontwikkeling van de werknemers.

> Vraag hiernaar bij jouw werkgever

Nieuwsbrief

gratis-nieuwsbrief

Volg mij en ontvang regelmatig tips en inzichten over balans, innerlijke rust, verbinding en voldoening

Gratis 30 minuten telefonisch gesprek t.w.v. 97,-

Inzichtgesprek aanvragen

  • Wil jij ook een optimale balans werk - privé door gebruik te maken van je sterke kanten?
  • En daardoor meer betekenen voor de mensen om je heen?
  • Wil je weten wat professionele coaching voor jou zou kunnen betekenen?

Tijdens dit persoonlijke gesprek gaan we in op jouw situatie. Ik stel je vragen om te achterhalen wat je nodig hebt en ik geef je concrete tips waarmee je direct verder kunt.

vraag-inzichtgesprek-aan-blog
libelle magazine artikel harrijvan coaching
Trots op het artikel in “Liefde voor het leven”

Het oog van de orkaan

In het magazine van Libelle Uitvaartbegeleiding vertelt Marja het zeer persoonlijke verhaal over hoe hypnotherapie haar heeft geholpen tijdens haar rouwproces, waarom zij nu zelf hypnotherapeut is en anderen helpt met deze mooie vorm van coaching.

Jouw weg naar vrijheid, voldoening en innerlijke rust

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Plan dan een vrijblijvend inzichtgesprek met me in.